Friday, May 14, 2010

Sungai Kemensah


Ni aktiviti kami Hari Sabtu 2 minggu lepas..
berpicnic di tepian sungai...melihat deruan air yang sangat mendamaikan jiwa raga..
ala, bukannya jauh pun...belakang zoo negara tu je ha...
tak pernah pergi sini, tapi kawan2 kata best, so kami try la..
memang worth it...air cetek so budak2 leh lepas je..
tapi yang tak syoknya kena sewa tapak la pulak..
rm15...mahal tuuu...
awin yang seronok sangat dapat mandi kat sini..
dah kecut2 pun still tak mau naik..
bukan budak2 je seronok hokey...
tengok la mak budak itu...seronok jugak tau...
mama dan husna, husna ni asyik nak beriba jek..
dalam air pun stikk nak dok celah ketiak mama ni..
entah apa gaya la si abang ni...
Iman ni memang species suka air ekk...abaikan dia...
memang susah ajak balik kalau bawak tempat2 cam ni..
agaknya perangai menurun dari ayah le tu...
ayah kan dari kecik suka mandi2 lombong, mana anak tak ngikut...
yang tersangkut kat tengkuk tu hannan yer...untuk makluman...
dia memang manja ayah..
aksi 2 beradik..
mama dan jantung hati...
semua boolat2....tapi comey kan..
pagi tu kami tak masak apa2 pun...semua beli je kat luar..
makan tepi sungai..
lps mandi ayah gigih hidupkan api nak masak maggie..
sedap makan panas2...
api telah berjaya dihidupkan ye tuan puan..
menu kita hari ini adalah maggie perisa kari...
2 minit sahaja..
maggie sudah siap...yang ni abang punya...
mama sedia maklum yer, maggie tak bagus makan tambahan tuk budak2..
tapi sekali sekala tak pe kan...
ala.....fast food bagai tu pun tak elok gak...
ramai gak yang bagi anak makan..
tengoklah si abang yang leka menikmati meenya...
makan Iman, makan....esok2 tak bleh dah..
sempat tersenyum lagi...
anakku yang 3 orang lagi...makan kat atas..
abang makan tepi sungai..





1 comment:

pearls.. said...

bestnyer makan megi... balik nanti nak masak megi gak ah...