Wednesday, May 19, 2010

2H yang semakin keletah....


mari kita bercerita pasal dak kembar ni...dah lama tak update pasal budak berdua yang semakin hari semakin nakal ni..
umur Husna dan Hannan dah mencecah 2 tahun 5 bulan...
belum diapers free lagi and still kuat nyonyot susu....especially malam hari..
mama ngan ayah still kena bangun malam buat susu dan tukar pampers...
kadang letih melayan depa berdua ni especially sekarang ni 2H kena ruam panas, so malam selalu dok merengek gatal badan, padahal dah sapu ubat dan losyen segala...
malam pun tido tak pakai baju supaya badan depa tak gatal2 sangat..
jangan kembong sudah...lain pulak halnya..

2H ni kuat makan...hari2 nak makan nasi ngan sup..
favourite sup ayam..memang bertambah-tambah la depa makan..
tapi badan tak naik sangat, tinggi je lebih..
kira oklah kan...tak yah tembam cam abang dan kakak...susah nak cari baju...hahah
Husna dan Hannan ni kuat bergaduh, siap tarik2 rambut lagi...
aduhai...tension mama tengok...kalau tak bergaduh sehari tak sah..

ni tgh baik...leh peluk segala...
kalau tgh gaduh...boleh tendang, cubit bagai...
hai anak....macam2...
husna dan ayah...sengih2 nampak gigi..
2H ni gigi cepat sangat rosak...gigi atas tinggal tunggul je dah..
nak kata makan gula2...tak de pun..
umur sekarang ni je mama bagi makan gula2 bagai tu...sebelum ni jangan harap...
yang ni pulak hannan yang sangat manja...
apasal gambar ngan mama ni tak cantik ekk...cahaya tak cukup ke? ke ayah sabotaj....hahaha..
jangan marah...
ni abang Iman yang sayang sangat kat adik2nya..
boleh diharap dah jaga adik...beri adik makan...tidokan adik...mandi adik tapi ngan pengawasan la..
kalau tak kawal alamat banjir la satu rumah...
kalau adik gatal2 badan pun selalu gak Iman yang tolong garu..
pendek kata Iman ni bagus la budaknya..
sejuk jiwa tgk perangai dia..
tapi of course la kan sekali sekala dia buat perangai...
budak 6 tahun kan...what to expect..
masa tu memang halilintar la satu rumah...
memang kena cubit la peha dia..
Iman ni kalau kita marah dia, tak pernah lagi la dia melawan...dia diam je, dia tahu dia salah kot..
dan yang paling mama bangga ngan dia....sepanjang 6 tahun membesarkan dia, tak pernah keluar dari mulut dia perkataan yang mencarut ke, maki orang ke...cakap gila ke, setan ke (kan selalu budak2 cakap cam tu!!)
alhamdulillah, dia tak pernah terikut ngan perangai budak2 lain...
kalau tgk kartun sekalipun, mama mintak nak tgk citer lain, walaupun memberontak...dia still bagi gak remote tu kat mama....(heheh, kalu tak kena cubitlah jawabnya)

1 comment:

pearls.. said...

dah besar mereka semua tuh kan... tak pernah jumpa ngan 2H tuh...