Monday, January 18, 2010

Kuala Selangor


Last week kami ke Kuala Selangor...hasrat hati saja nak jalan2 bawak budak2...
selain tu nak cari la ikan2 segar kat pasar sana nun...
singgah la kami kat Pasar Penambang....
halamak...memang fresh la tangkapan laut kat sana...
mata ikan pun jernih2 lagi...
kalau kat kl ni selalu mata ikan dah merah2 kan...
badan ikan pun keras lagi...best...rambang lak mata kami laki bini ni ha...
harga leh tahan la....standard, tak le maurah pun...
sama macam market price...
tapi kualiti yang penting.....best2...

Keluar dari pasar kami singgah kat Bukit Melawati..

Nak naik bukit ni kena naik tram...cantik kan tram ni..
bayaran RM3.00 seorang...
Husna dok menangis naik benda alah ni...takut...


Pemandangan sangat cantik tau, tapi mama lupa la nak snap gambar...


kat atas bukit ni banyak sangat monyet....dari kecik sampai lah ke besar...
peniaga kat atas tu pulak jual kacang2 untuk beri monyet makan...
RM0.50 seikat...
ayah beli la seikat untuk iman...
iman seronok la bagi monyet2 tu makan sampai tak cukup seikat..


tengoklah betapa banyaknya monyet2 kat sana...
tarik2 baju lagi tau..
mama takut la, walaupun tak ganas depa ni..
2H pun takut sama...kami 3 beranak dok jauh je..


yang ni la yang iman beri makan...


dok jauh je 2 beradik ni...


sengih2 tengok mama ambik gambar


2 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

amboi bukan main sengihnya dua beradik ni... jauh ke kak dr umah kite..akak ikut jalan blkg ek...nak ke sana...sy x penah p lagik...

aumill said...

oit... lagi sejam setengah sampai rumah tia. ape tak datang?